På opfordring kommer opskriften på de rugboller jeg fotograferede forleden.
Til ca. 40 styk eller 4-6 rugbrød
Hævning: 1 nat
Bagning: 20 min / 45 min
Ingredienser:
1 liter koldt vand
½ pakke gær
2 dl yoghurt, tykmælk eller a38
1 tsk sukker
1 tsk lys sirup
2 spsk salt
600 gram rugmel
800 gram proteinhvedemel (almindeligt hvedemel kan sikkert også bruges)
Andet du skal bruge:
En STOR skål
Et viskestykke
Plads i køleskabet
Opløsgæren i vand. Tilsæt yoghurt, sukker, salt, rugmel og proteinhvedemel. Rør sammen.
Dejen skal være meget klistret pga. den store mængde rugmel. Stil dejen tildækket i køleskabet til dagen efter.
Næste dag: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sæt en bradepande med vand nederst i ovnen.
Sæt dejen af til boller vha. en spiskeske der dyppes i vand mellem hver bolle.
Bollerne bages i 20 minutter eller hvis du bager som brød, omkring 45 minutter.
Bemærk: Hvis du bager et brød, skal der ikke vand i bunden af ovnen.
God fornøjelse!
Du er hermed tagget til “The Versatile Blogger-award”. Jeg håber du vil lege med :)
SvarSletReglerne er enkle:
1: Du skal linke til den person som gav dig awarden (mig),
2: Fortælle 7 facts om dig selv,
3: Tagge/give en award til 15 andre.
Du kan mit indlæg på www.soesblog.dk :)
De ser dejlige ud, opskriften er hermed bogmærket :)
SvarSlet